light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.5/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.5/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Skräddarsytt
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

UN Women Empowerment Principles

2024-10-10

För att stödja jämställdhet undertecknar vi UN Women Empowerment Principles!

Vi är stolta att meddela att vi har undertecknat UN Women Empowerment Principles (WEPs), som är etablerad av UN Women och FN Global Compact. Genom att underteckna principerna gör vi ett åtagande att främja jämställdhet, både i företaget och i linje med FN Agenda 2030.

Historisk sett har förpacknings- och processindustrin uppfattats som mansdominerad, och precis som i många andra branscher är kvinnor underrepresenterade i ledarroller. 

Hos oss har det skett en märkbar förändring och vi har gjort framsteg för att öka jämställdhet och inkludering både på ledningsnivå och bland våra medarbetare. Denna förändring har varit av stor vikt för att få olika perspektiv och erfarenheter, vilket driver innovation och beslutsfattande.

Linje

WEPs är riktlinjer som stärker kvinnors position på arbetsplatsen, marknaden och i samhället. Principerna visar företag hur de kan bidra och arbeta för jämställdhet och den ekonomiska utvecklingen genom att stärka kvinnors rättigheter och möjligheter.

Princip 1: Etablera ledarskap på hög nivå för jämställdhet

Princip 2: Behandla alla kvinnor och män rättvist på jobbet – respektera och stödja mänskliga rättigheter och icke-diskriminering

Princip 3: Säkerställ hälsa, säkerhet och välbefinnande för alla kvinnliga och manliga arbetstagare

Princip 4: Främja utbildning, träning och professionell utveckling för kvinnor

Princip 5: Implementera företagsutveckling, leveranskedja och marknadsföringsmetoder som stärker kvinnor

Princip 6: Främja jämställdhet genom samhällsinitiativ och påverkansarbete

Princip 7: Mät och rapportera offentligt om framsteg för att uppnå jämställdhet

Linje

quote_37x26.png Vi erkänner att jämställdhet är nyckeln till hållbar affärsutveckling, och vi är stolta över att ha åtagit oss att följa principerna för kvinnors egenmakt. Med hjälp av verktyg som WEPs Gap Analysis Tool kan vi mäta och övervaka vår prestation när det gäller jämställdhetsmål och främja transparens. och ansvarsskyldighet”, säger Pia Jeppsson, VD för Boxon Group.

quote_37x26.png Detta demonstrerar vårt orubbliga engagemang för att främja jämställdhet och att skapa en mångfaldig, jämlik och inkluderande arbetsmiljö för våra Boxon-anställda och i vår leveranskedja."

 

Tillbaka till nyheter
Läs om WEPs
loading symbol